Kategoriarkiv: Konsument

Infrastruktur? Nä men sushi.

Går igenom stationshuset i Sveriges fjärde största stad. Jag kan gå på Apoteket, köpa böcker, mobiltelefoner, kaffe, sushi och fixa skor och nycklar.

Biljetter då, frågar sig vän av ordning?
Jadå. I maskin. Om du lyckas överlista de där monstren. Om du vill fråga SJ om något kan du ju alltid köpa en mobiltelefon och ringa dem.

Ge mig en tub!

Det fanns ett tv-program där bistra brittiska män muttrade över vardagsföreteelser, ”Grumpy Old Men” tror jag det hette. Jag har nått det stadiet nu.

Varför ska geggamoja av olika slag, som ska smetas på kvinnor, paketeras i burk? Mitt senaste irritationsmoment är hårinpackning. Man vrider av locket, vattnet strömmar ner i burken om man har otur, man gräver upp en lagom slafs och sen … Ja hur gör jag nu? Vrider på locket med ena handen och försöker rädda slafsen med andra? Låter bli att vrida på locket och låter vattnet strömma ner i inpackningen till en oanvändbar soppa? Lägger på locket lite löst och glömmer sedan skruva fast det, vilket kan ge kladdiga konsekvenser om man sedan knuffar till den. Försöker använda en och en halv hand för lockskruvandet medan man balanserar slafsen och hoppas att den inte skuttar ner på duschgolvet? Ge mig en fungerande tub istället!

Nästa irritationsmoment är så kallat body butter, en rätt äcklig term för övrigt för en rejälare form av hudkräm. Ständigt dessa burkar som ska grävas i. Ge mig en fungerande tub för farao!

Nu har jag på klassiskt mutter-tantsvis taig upp problemet med hårt prövad personal i diverse butiker. Svaret brukat bli detsamma ”nej det här är ju så tjock formula att det gååår inte!”. (Jag tänker inte ens gå in på mina åsikter om ordet ”formula” just nu).

Mig lurar ni inte.

Kan man sälja spackel till väggar på tub kan man sälja spackel till tanter på tub.